ŚniadanieObiadPodwieczorek
PONIEDZIAŁEK
15 09 2025

Pieczywo  żytnie /1/ i pszenne /1/
z masłem/7/ szynka drobiowa
kiełki rzodkiewki  
herbata  kawa mleczna /7/
Gruszka

Krupnik  ryżowy na kurczaku
z zieloną pietruszką /9/
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską
Kompot wieloowocowy
Pudding waniliowy z malinami
wyrób własny /7/
WTOREK
16 09 2025
Warkocz pszenny z masłem /1,7/
miód nektarowy  /7/  
kuleczki wielozbożowe   z mlekiem /1,7/  
herbata
Śliwki

Zupa szczawiowa   na wywarze z indyka 
z jajkiem   /1,3,7//
Kasza bulgur z indykiem w sosie własnym
surówka z selera z suszonymi owocami /1,9/
Kompot  wieloowocowy
Rogal z kremem orzechowym /1,3,7/   herbata
ŚRODA
17 09 2025

Pieczywo żytnie /1  / i pszenne1/    
z masłem/7/  
pasztet pieczony
ogórek małosolny    
kakao/7/   herbata
Jabłko

Zupa fasolowa  na wędzonej wieprzowinie  /7/
Kurczak ze szpinakiem i makaronem
z nutką śmietankowo –ziołową  /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
Ciasto jogurtowe
wyrób własny/1,3,7/ herbata
CZWARTEK
18 09 2025
Pieczywo tostowe    /1/
z  masłem /7/   
serek topiony ze szczypiorem
kasza manna    na mleku /7/
herbata
Arbuz

Zupa neapolitańska na kurczaku z zacierką  /1,3,7/
Ziemniaki
ryba z pieca dorsz w przyprawie ziołowej 
surówka z kapusty kiszonej
Kompot   wieloowocowy
Sok owocowo warzywny
/marchew jabłko /
Ciastka owsiane
PIĄTEK
19 09 2025
Pieczywo  żytnie/1/ 
i pszenne/1/ z masłem /7/
pasta jajeczna   
kawa mleczna /7/  
herbata 
Banan


Barszcz czerwony z ziemniakami /1,7/
Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem 
Kompot wieloowocowy
Mus wieloowocowy
na waflu ryżowym

Własna Kuchnia

Do przygotowania posiłków stosujemy przyprawy naturalne z ograniczeniem soli i cukru

WODA i HERBATA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ OD GODZ 6.00 DO 17.00

W wyjątkowych przypadkach dopuszcza się nieznaczne zmiany w jadłospisie.

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne
  2. Skorupiaki oraz produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
  12. Łubin i produkty pochodne
  13. Mięczaki i produkty pochodne