ŚniadanieObiadPodwieczorek
PONIEDZIAŁEK
07 07 2025

Pieczywo  żytnie /1/ i pszenne /1/
z masłem/7/ kiełbasa żywiecka 
sałata zielona herbata  kawa mleczna /7/
Borówki  na wafelku  /1,3,7/
395kcal
Barszcz czerwony  na wywarze wieprzowym
z ziemniakami /7/
Zapiekanka makaronowa z kiełbaska
i warzywami /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
640kcal
Sok świeżo wyciskany /jabłko pomarańcz burak
Paluch  ptysiowy
160 kcal
WTOREK
08 07 2025
Rogal   /1/ z masłem /7/ dżem malinowy    
płatki kukurydziane z mlekiem /1,7/   herbata  
Marchewka
385kcal
Zupa  szpinakowa na kurczaku z lanym ciastem  /1,3,7 /
Ziemniaki kotlet mielony kapusta zasmażana /1/
Kompot  wieloowocowy
655 kcal
Sałatka  owocowa / arbuz  banan/  z rodzynkami 
170kcal 
ŚRODA
09 07 2025

Pieczywo żytnie /1  / i pszenne1/    
z masłem/7/  pasta z białego sera z rzodkiewką
i szczypiorem kakao/7/   herbata
Papryka czerwona
345kcal
Zupa na wędzonce z czerwonej soczewicy/1/
Buchty na parze z malinami /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
620 kcal
Mus jabłkowy
140  kcal
CZWARTEK
10 07 2025
Pieczywo pszenne  /1/
z masłem /7/ krem owocowy     
płatki owsiane  na mleku /7/ herbata
Mandarynka  350kcal
Zupa na kurczaku ,,smak lata ‘’
z koperkiem /7/
Kasza bulgur  indyk w sosie własnym /1,7/
Kompot   wieloowocowy
610 kcal
Ciast jogurtowe  wypiek własny  /1,3,7/
Herbata
170 kcal
PIĄTEK
11 07 2025
Pieczywo  żytnie/1/  i pszenne/1/
z masłem/7/  
łosoś z ogórkiem i koperkiem     
kawa mleczna /7/   herbata 
Jabłko
390 kcal

Zupa pomidorowa na kurczaku z ryżem  /,7/
Ziemniaki jajo sadzone brokuł z bułeczką i masełkiem /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
555  kcal

Wafel ryżowy
w polewie malinowej
140 kcal

Własna Kuchnia

Do przygotowania posiłków stosujemy przyprawy naturalne z ograniczeniem soli i cukru

WODA i HERBATA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ OD GODZ 6.00 DO 17.00

W wyjątkowych przypadkach dopuszcza się nieznaczne zmiany w jadłospisie.

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne
  2. Skorupiaki oraz produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
  12. Łubin i produkty pochodne
  13. Mięczaki i produkty pochodne