ŚniadanieObiadPodwieczorek
PONIEDZIAŁEK
15 12 2025
Pieczywo  żytnie /1/ i pszenne /1/
z masłem/7/szynka konserwowa   pomidor
kawa mleczna herbata  /7/
Jabłko                    
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze
z kurczaka /7/
Makaron muszelka z białym serem
i  cynamonem /1,3,7/
Kompot wieloowocowy                     
Rogalik z konfiturą
Herbata    
WTOREK
16 12 2025
Pieczywo pszenne z masłem i miodem  
płatki Cini Mini   z mlekiem  /1,7/  
herbata  
Ogórek
Grochóweczka na wędzonce z warzywami   
Risotto  z kurczakiem
Kompot  wieloowocowy
Koktajl bananowy /7/
ŚRODA
17 12 2025

Pieczywo żytnie /1  / i pszenne1/    
z masłem/7/  
jajecznica ze szczypiorem      
kakao/7/   herbata
Gruszka             
Rosół  z nitką makaronową /1,3,7/
Ziemniaki potrawka mięsna
sałata lodowa z ogórkiem i śmietaną /7/
Kompot wieloowocowy
Szyszki  kajmakowe
Herbata zimowa
CZWARTEK
18 12 2025
Pieczywo pszenne z masłem
serek z rzodkiewką      /1,3,7/   
płatki owsiane     na mleku /7/
herbata
Mandarynka                                                                         
Zupa ,,bogracz’’ z zacierką/1,3,7/
Ryż z musem truskawkowym /7/
Kompot   wieloowocowy                                                                                      
Drożdżówka 
z kruszonką wypiek własny
Herbata                
PIĄTEK
19 12 2025
Pieczywo  żytnie/1/  i pszenne/1/
z masłem /7/
kiełbaska na ciepło rzodkiewka   
kawa mleczna /7/  
herbata 
Marchewka

Zupa pieczarkowa z łazankami /1,3,7/
Ziemniaki dorsz kapusta zasmażana  /1,3,7/
Kompot wieloowocowy                                                                                   
Kostka piernikowa
Herbata

Własna Kuchnia

Do przygotowania posiłków stosujemy przyprawy naturalne z ograniczeniem soli i cukru

WODA i HERBATA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ OD GODZ 6.00 DO 17.00

W wyjątkowych przypadkach dopuszcza się nieznaczne zmiany w jadłospisie.

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne
  2. Skorupiaki oraz produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
  12. Łubin i produkty pochodne
  13. Mięczaki i produkty pochodne